Äldre blogginlägg om förändring, ny publicering.

13. april 2012 Blogg 0

På en förening som KRIS och Unga KRIS så pratar man ofta om förändring. Att människor har förändrats, förändrat sitt liv osv.

Problemet med ett begrepp som förändring är att det är så otroligt relativt!

Man kan aldrig säga exakt när en förändring har skett, det vet bara personen själv.

Däremot kan man kanske märka att ett beteende är annorlunda eller att vanor/mönster bryts men förändringen, den som sker på insidan, den är individuell och kan ske över en natt. Ja det vill jag verkligen påstå, att det kan ske över en natt. Det som däremot inte brukar förändras över en natt är omvärldens syn på en. Så hur ny man än känner sig, uppväckt eller motiverad så omges man oftast av ett samhälle, en familj eller umgänge där INGEN förändring har skett eller kommer ske över an natt.

Vad gör man då? för att behålla den motivationen på topp och inte falla i gamla spår för att bli och göra det alla tror och förväntar sig?

 

Det bästa jag sett handlar om att ty sig till ett nytt umgänge, ett umgänge som inte dömer dig efter de misstag du tidigare gjort, ett umgänge som tror på din förändring tillochmed mer än vad du själv i många fall.

Att ha någon/några som tror på en gör många gånger att man är motiverad nog att möta omvärldens dömande ögon.

Jag tror att alla människor kan förändras över en natt, över en knäpp med fingrarna, tillochmed inom loppet av en minut.

Men jag har sett att omvärlden oftast (nästan alltid) inte kan genomgå en förändring lika fort, ibland inte någonsin.

Hang in there!

Hitta människor som tror på dig, för när förändringen har skett på insidan så blir gamla mönster och vanor enklare att bryta med!

Denna har vår Creative Director på UKAFA målat. Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *