Blogg,  Unga KRIS Linköping

Kung är man..

….om man har keps i stadshuset under en prisutdelning =) Hehe Bob Botshinda ansvarig för Unga KRIS Ryd (Linköpings filial) tog igår emot stipendium för denna motivering som Unga KRIS Linköping vunnit.

”Unga Kris utför dagligen ett engagerat och tillitsskapande arbete med att fånga upp ungdomar som emellanåt hamnat i livssituationer som riskerar att leda bort från den gemenskap som de flesta av oss är en del av. För dessa ungdomar bidrar Unga Kris med att visa på vägar åter in i samhället. Unga Kris stöttar och underlättar för delaktighet, nykterhet och drogfrihet. Unga Kris arbetar via nätverk tillsammans med ungdomarna för att på så vis nå ett framtida väl fungerande liv.  Med hjälp av andra ungdomar och vuxna visar man på vikten av att bryta destruktiva mönster, ta ansvar och framför allt hjälpa ungdomarna att förstå att de har en förmåga, stötta dem att finna viljan och bidra till att utveckla en insikt om sin egenmakt och att den egna livsresan innebär möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Unga Kris bidrar härigenom till att ge förutsättningar för delaktighet i samhället på ett sätt som man inte alltid tidigare varit.”

Stipendiebeloppet är på 15 000 kronor.

Kunde inte be om ett bättre avslut på min sista tid som ordf i Linköping.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *