Från Ryd till riksdagen 2018

16. oktober 2017 Blogg 0

FRÅN RYD TILL RIKSDAGEN 2018!
Jag har tackat ja till nominering till riksdagen inför valet 2018.

Tack till de som nominerat mig, det värmer att ni tror på mig!
När man tackar ja till en sådan nominering skickar man oftast med en kort presentation om sig själv och vad man vill åstadkomma. Eftersom det var max 700 tecken och jag de senaste 10 åren som aktiv i föreningar och ideell verksamhet på olika nivåer i samhället sett saker jag vill förändra, så var det svårt att kort sammanfatta vem jag är och vad jag står för. 

Men här är iaf den presentation som skickades in:
“Klimatet är vår tids största politiska fråga!

Men, vi kommer inte kunna väcka människors engagemang för klimatet i ett splittrat Sverige.

Vi måste enas för att tillsammans anta vår tids största utmaning!

När jag gick med i miljöpartiet hade jag min bakgrund i den idéburna sektorn där jag under många år rest runt i landet för att arbeta med unga människor i utanförskap, människor som lever i periferin av de demokratiska processerna.

Jag vill driva en hållbar socialpolitik med målet ökad social rättvisa, jämställdhet och stark mellanmänsklig tillit.

Ett samhälle där människor känner samhörighet, är medskapande i demokratin och känner ett gemensamt ägandeskap tillsammans med andra.”
Allt för få politiker har någon typ av relation eller koppling till de “otrygga förorter” man pratar om. 

Kanske har man på sin höjd vart där på studiebesök, man varken känner de som skjuter, blivit skjutna eller spenderar sitt liv i orten som om det vore en egen värld. 

Man talar om inlåsning och ungdomsvåld utan att ens spenderat en natt bakom låsta dörrar eller att på något sätt förstår vad som driver en människa till våld och brott. 

Viktigt nu: jag säger inte att erfarenheten behövs för att kunna vara en bra politiker utan jag säger att det behövs fler bra politiker som också har erfarenheten! 

Min uppväxt i Ryd är det som berikat mig mest av alla typer av utbildningar och arbetslivserfarenhet någonsin. 

För att citera en grym pjäsförfattare så måste jag säga att just den erfarenheten gör att jag idag “surfar på mellanförskapets vågor” och tänker förtjäna min riksdagsplats som en självklart svar på alla gånger någon frågat mig vart jag kommer ifrån eller vart jag “egentligen” är ifrån. 
Vad händer nu?

Det kommer internt röstas i partiet för att placera alla på olika platser på den listan som man sedan röstar med i valet september 2018. 
I partiet kommer man därför kunna rösta den man tycker ska vara högst upp på listan (den som mest sannolikt kommer bli invald i riksdagen).

Denna omröstning är enbart för medlemmar i Miljöpartiet eller vårt studentförbund Gröna studenter.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *