Bröllopsinlägg 2 (mat, plats och tema)

09. januari 2018 Blogg, Bröllop 0

Så då har vi kommit till det som kanske var roligast att planera =) Själva festen.
Vi var på en villa/mindre hotell vid en sjö en bit från Linköping. Vi hade hyrt hela stället så man kunde sova kvar om man ville samt ordnat en deal på närliggande hotell eftersom villans rum fylldes direkt. Jag sov där med mitt följe och min sida av familjen redan från dagen innan så jag och Erik träffades inte förens vid altaret. Vi hade också plats att göra oss iordning där så alla mina tärnor och jag hade makeup och frisör som kom till oss på morgonen så vi gjorde oss iordning ihop.
Vår makeup artist var fenomenal, Paniz Jalali! Så duktig och bra på att bemöta allas olika önskemål samt två sexåringar som gärna ville testa alla saker =) Det var viktigt för mig att tjejerna fick vara med under den delen av dagen då de verkligen var där så de inte kände sig undankörda eller “ivägen”.

DSC_5782 DSC_5892 DSC_5879

 

Som sagt så var vi precis vid en sjö och brudföljet anlände till festen på en båt som stället vi var på hade ordnat åt oss. Det var en kul detalj, så kunde vi sedan utbringa brudskål på bryggan, ha mingel i båthuset och sist tillsammans gå upp till terassen där vi hade vår middag.
Vi hade “gamblat” stort för vi hyrde inget tält. Det var verkligen allt eller inget principen för hade det regnat eller varit vindigt hade det värt kört. Vi hade inte fått plats inomhus. Så som vi följde väderappar den sista månaden vill jag lova! Vi var som besatta.
Men vi lyckades! Vi fick perfekt väder och dans under bar himmel.
Alla möbler och belysning hyrde vi eftersom terassen enbart hade några få plaststolar och ingen belysning innan. Vi körde med “rentatent” och var nöjda även om kostnaden lätt springer iväg när man vill ha leverans, gasolvärmare och ja,  you name it.
Blommor köpte jag av en grossiståterförsäljare på torget dagen innan och buketterna gjorde vi själva på morgonen. Lyktorna på alla bord är flera månaders loppisfynd, samma med spetsdukarna.

 

DSC_5832 DSC_6653  DSC_7133 DSC_6890 DSC_7045 IMG_7263 DSC_7204

Lite halvbra mobilbilder på dekorationer och detaljer med ;) :
IMG_7197 IMG_E7437

Slutligen då lite om mat och dessert.
Vi beställde mat från köket på det lilla hotellet vi var på. En vegetarisk tvårätters som var närproducerad. Det kändes bara dumt att köpa kött till 100 pers när vi i vardagen försöker undvika kött själva. Det var extra kul att vi hade en kock som verkligen brann för uppdraget och som i sin tur kontaktade lokala gårdar för att odla det som behövdes och tillochmed producera den första någonsin (tror jag) halloumin från Östergötland.
Här är vår meny (i lite dålig upplösning dock för jag gjorde en skärmdump på pdf filerna) :
Ni ser också programmet från kyrkan som samma person designade åt oss. Alla tryckvaror utom inbjudningskorten gjordes av Lisa Johansson i Linköping. SÅ duktig och enkel att samarbeta med!

Skärmavbild 2018-01-09 kl. 13.19.22Skärmavbild 2018-01-09 kl. 13.19.34

 

Tårta, strawberrytower och cokepops beställde vi av Diversis i Norrköping. Vi betalade en slant extra för leverans med vilket var sjukt värt eftersom det är svårt att frakta en så stor tårta samt att alla andra har så mycket annat att göra den stora dagen. Tårtan var choklad och hallon. Utöver de tre desserterna så hade vi stor fruktfat framme, brownies och godis. Senare på kvällen kom det ut lite nattkäk med i form av veg pizza.
DSC_7153 DSC_7159 DSC_7160 DSC_6843


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *