Lite bröllop för er (kläder).

09. januari 2018 Blogg, Bröllop 0

Fina ni! Jag vet att ni som inte följer mig på instagram inte har fått se något alls från bröllopet. Sorry! Tiden har saknats och jag har väntat på bilder från fotografen.

Så vi börjar med lite bilder på outfits. Jag tänker att jag tar en med tema outfits, en kyrkan och en festen typ :) ok?
Bilder av fotograf är av bästa Rebecca Selin på www.momentsyoulove.se

Min klänning var från MoriLee. Jag beställde den från en butik i USA.
www.morilee.com

Jag sydde sedan om den och fixade lite med längd och så hos en lokal sömmerska här i Linköping.
En av de stora utmaningarna var att hitta en BH som funkade till öppen rygg och efter tre barn =)
Jag fann en modell på Lindex som sömmerskan sedan sydde hylsor till i axlarna samt att jag spände den med genomskinliga band ett varv runt magen istället. Lite svårt att förklara men det löste sig iallafall.
DSC_5734 DSC_5910

DSC_5991 DSC_6562

Erik hade en blå kostym som han köpte i en butik som tar in italienska kläder här i Linköping. Märket är Toro och hans skor var också en italiensk handgjord historia.
Hans största bekymmer var slipsfärg, tror han köpte nästan 10 slipsar innan han bestämde sig.
DSC_6587 DSC_6573

DSC_6620 DSC_6838

Tärnorna hade olika klänningar men i samma färg. Det är en ljus rosa nyans. Det var bäst att göra så eftersom alla skiljde så mycket i längd och kroppsform och jag menar det är ju viktigt att de känner sig fina med =) Vi beställde dem uppsydda enligt allas mått från jjhouse. Grabbarna körde på gråa byxor och vit skjorta. Tanken var att de alla skulle vara samma men jag tror faktiskt alla lyckades köpa olika sorter i slutändan och gå upp/ner i vikt osv så tillslut var jag nöjd om det bara var någon typ av nyans av grå iallafall =)
Erik köpte bruna hängslen till dem alla och sen mörkblå flugor som var med olika nyanser och färger.
DSC_6344 DSC_6347

Barnen var med i kyrkan men inte senare på kvällen. De gick med blommor in precis innan mig i kyrkan, eller gick och gick =) Jo men de gick men lillebror sprang nog mest. Tjejerna hade likadana klänningar vilket typ aldrig händer trots att de är tvillingar =) Men tanken var att de skulle matcha min klänning lite snarare än tärnorna så jag hittade klänningar som liknade min endel. Lillebror hade en ljusblå outfit med vit skjorta och blå fluga för att gå i färgtemat. Det var ju svårare att hitta kläder i hans storlek och som funkade på sommaren så jag fick nöja mig där =)
Jag och tjejerna hade alla satinkimono på oss när vi gjorde oss redo. Jag  hade en i vit och mina döttrar o tärnor hade i rosa.

DSC_6167 DSC_5867 DSC_6319

 

Våra föräldrar fick inga exakta klädkoder förutom att man kanske gärna skulle haka på färgtemat lite för bildernas skull. Mamma var supertanker i en klänning som var grå/blå och Eriks mamma hade också en längre klänning i liknande toner. Pappa hade grå kostym och machettknappar som jag beställt till han med bild på oss från BB där det står “du var min första kärlek” på portugisiska och Eriks pappa hade en blå kavaj med skor han ärvt av sin far som gick bort för två år sedan.

DSC_6400 DSC_6408 DSC_6387 DSC_6389


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *