Fredagsfeeling och eksem.

12. januari 2018 Blogg 0

Hej gang!

Idag har jag varit trött på en helt absurd nivå. Sådär så jag kan stå och somna typ. Supertrött! Men ändå var det en hel del som behövde göras. Förmiddagen kunde jag jobba med paddan o datorn i sängen, efter lunch hade jag och ena dottern tid för återbesök på Allergimottagningen. Hon har haft eksem innan och har varit där på allergiutredning. Hon har iof kvar en del fortfarande men inte alls som förr. Hennes armar brukade blöda och vara helt uppspruckna för några år sedan och inget funkade. Efter senaste läkaren som sa till oss att han inte hade någon aning om vad man skulle göra så började jag läsa på massor om atopiskt eksem. Det handlar enkelt om att immunförsvaret attackerar sin egen hud. Immunförsvaret sitter till större del i tarmen och eftersom hon också var trött mycket och hade låga järnvärden så började jag då på eget initiativ att ge henne extra vitaminer och kosttillskott för att stärka tarmfloran och immunförsvaret. Järn, C-vitamin (för att stärka järnupptaget), D-vitamin, Omega-3 (eye-q) och ibland B6 och kollagen. Hon är idag mycket bättre än vad hon var innan även om hon får skov så fort hon blir sjuk och är torr på vintern. Det roliga var att sjuksköterskan berättade för mig att man i forskningen tänker på samma sätt idag och har en pågående studie med just Omega-3 och D-vitamin till barn för eksem. Det ska bli spännande att följa och se om detta kanske blir en lösning för alla de barn och vuxna som lider av denna jobbiga åkomma så man kan slippa starka salvor och kortison.

Nu ikväll har jag,mamma och Erik sänt live på instagram när vi svabbade oss för våra DNA prov och efter barnen somnade fick vi besök av goda vänner och landade i soffan.

Hoppas ni alla får en grym helg!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *