Blogg

”Funka för livet”

I veckan var jag två dagar på konferens och mässa som heter “funka för livet” som handlar om funktionshinder och tillgänglighet.

Det är alltid bra och absolut nödvändigt att alla som är i någon typ av beslutandeposition, inte allra minst politiker måste påminna sig om de funktionsskillnader vi alla har och hur förutsättningar varierar mellan människor. De offentliga rummen ska vara tillgängliga för alla, informationen ska vara tillgänglig och inkluderande! Under dagarna lyssnade vi till intressanta föreläsningar och gick på mässan där man kunde prata med olika utställare och pröva produkter som på olika sätt underlättar vardagen för personer med funktionshinder.

Fokus blir dock lätt på de fysiska funktionsskillnaderna tyvärr då det kanske är enklare att ta till sig men jag skulle vilja se att diskussionen om hur samhället ska bli mer tillgängligt för de med psykiska funktionshinder i fortsättningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *