Sånt jag lär mig på jobbet :)

02. mars 2018 Blogg 0

halloo!

Idag filmade jag vårt miljökommunalråd för en video om den nya kemikalieplanen som kommunen antagit. Kemikalieplanen är ett dokument som styr hur vi ska förhålla oss till farliga kemikalier inom kommunen. Tex att vi inte ska köpa farliga saker till dagis eller skolor osv. Superviktigt! Ett stort “ÄNTLIGEN” för oss miljöpartister. Speciellt ur barnens perspektiv där man som barn är extra utsatt för kemikalier och kan skadas mycket mer än vuxna av det. Barnen kan ju inte välja själva heller så vi måste ju välja åt dom!

Hur som så är min kollega Rebecka som jag filmade ett riktigt proffs på det här! Alltså verkligen! Vad mycket nytt jag lärde mig! Vet ni bla att alla konservburkar som är av metall är lackade med ett visst ämne som heter Bisphenol A som är hormonstörande och farligt att få i sig. Så all mat i konserver innehåller det. Så istället ska man köpa mat i “kartong konserver”, tex krossade tomater. Lifehack! Kvitton, ni vet den glansiga ytan på kvitton har också det lacket!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *