Blogg

”Vart kommer du ifrån?”

Häromdagen skrev jag en debattartikel till Nyheter 24 om hur man om man har föräldrar med olika ursprung blir kallad “halv” eller “50%”.

Trodde det var ett öppet mål och att alla skulle hålla med om hur idiotiskt det är att dela upp människor på det viset istället för att bara se att man kan ha båda, o vara dubbel inte halv. Men riktigt så var det inte, än finns det alltså människor som tycker att vi med blandat ursprung ska kallas “halv svenskar”. Ja, jisses! Ibland undrar man ju!

Hur som helst har jag fått väldigt mycket positiv respons med från de som känner igen sig och kan relatera vilket är kul och det absolut viktigaste. Jag vill ju inte uttala mig om något som berör så många människor och är så viktigt för flera om jag är den enda som har den åsikten ju. Men meddelandena har verkligen ramlat in!

Vill du läsa artikeln eller vara med i omröstningen så är länken här:

https://nyheter24.se/debatt/906854-maria-moraes-en-manniska-kan-aldrig-vara-halv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *